Puur Kind

Hoogsensitief en prikkelgevoelige zijn...dat is niet niks in een wereld waarin er zoveel prikkels op je af komen. Het hoogsensitieve kind krijgt via alle! zintuigen deze prikkels tegelijk! binnen, er is geen filter. Maar ook vanuit de binnenwereld van het kind worden prikkels ervaren zoals bijvoorbeeld de eigen gedachten. Daarbij zijn ze fijngevoelig, ze pikken al snel op hoe iemand zich voelt of hoe iemand over hen denkt! En als ze daar dan naar vragen en er wordt ze verteld dat het niet klopt wat ze voelen en ervaren... Je kunt je voorstellen dat sommige van deze kinderen in de knel kunnen raken door hun fijngevoelig zijn.

Is mijn kind hoogsensitief?

Als ouder vind je het misschien lastig om te weten of je kind hoogsensitief is. Daarom heb ik hier de HSP kenmerken kind  en HSS Kenmerken Kind voor je op een rijtje gezet. Zoals je ziet vallen er twee types onder hoogsensitiviteit. Het hoog sensitieve (stil gevoelige) kind en het hoog stimulatieve (druk gevoelige) kind. Beide hebben als basis de diepgaande verwerking van informatie maar verschillen wel in bepaalde kenmerken.

Als je veel kenmerken herkent bij je kind dan kun je er vanuit gaan dat hij of zij hoogsensitief is.

Sensikids cursussen

Ik begeleid deze mooie wijze kinderen met de Sensikids cursus. Deze cursus wordt gegeven aan kids van 5 tot 15 jaar en zijn verdeeld in drie leeftijdsgroepen namelijk: 5-6 jaar: "Ik voel mij oké". 7-10 jaar: "Ik ben oké". 7-10 jaar: "Ik doe het anders en dat is oké". 11-15 jaar: Power pubers. 

Sensikids cursus Ik voel mij oké 5-6 jaar: In deze cursus gaan kinderen door middel van verhalen en spelletjes emoties herkennen, de begrippen o jee en oké en hoe dit voelt in het lichaam. Zo leren ze benoemen wat ze beleven en voelen. Ook wordt er met de modellen aandacht en schrik gewerkt. Het resultaat is dat een kind zich ook in onverwachte situaties prettig kan voelen. Of positief kan reageren op de aangeboden hulp.

Sensikids cursus Ik ben oké 7-10 jaar: In deze cursus leren kinderen onder andere het herkennen van emoties en stress en hoe hiermee om te gaan, o jee gedachten om te buigen naar oké gedachten en handige oplossingen te bedenken in lastige situaties. Ook kijken we samen naar de kernkwaliteiten die ze hebben en leren ze hoe ze hun lichaam als veilig huisje kunnen ervaren. In deze cursus wordt een verhaal al leidraad gebruikt en knutselen we veel.

Sensikids cursus Ik doe het anders en dat is oké 7-10 jaar: Deze cursus is voor kids die te maken hebben met hoog gevoeligheid, beeld denken en autisme. In basis is het dezelfde cursus als de "Ik ben oké cursus" maar wordt het net iets anders geven waardoor het beter bij deze kinderen binnen komt.

Sensikids cursus Power pubers 11-15 jaar: In deze cursus leren pubers onder andere zichzelf te zijn en zijn/haar eigen plek in te nemen, emoties te erkennen en herkennen, positief denken, plannen en orderen van huiswerk, ontspanningsoefeningen, hoe je hersenen werken: je leerhersenen en je automatische hersenen, je uitstraling en dat van anderen en nog veel meer!

 

Er kan individueel gestart worden of in een groepje van maximaal drie kinderen. Kijk voor meer info bij Cursussen. Ook is het mogelijk om bij u thuis de cursus te geven!. Voor informatie over de kosten van deze cursus klik op Tarieven.

 

Sensikids ouder trainingen

Hiernaast geef ik de ook de Sensikids ouder training. We gaan in vier avonden in op het thema hoogsensitief en prikkel gevoelig zijn. Als ouder is het belangrijk om te weten wat hoogsensitiviteit inhoud zodat je je kind goed kunt begeleiden. Door deze training zal veel duidelijk worden, je zal je kind beter gaan begrijpen en daardoor beter kunnen ondersteunen.

♥️