Blog

Ja, mijn praktijk is van start gegaan!

1 januari 2020... Eindelijk was het dan zo ver! Op deze datum ben ik gestart met mijn eigen praktijk! Hoe lang wilde ik dit al? Zoooo lang! Zo lang hiernaar toe gewerkt. Ik ben HSPer en een doorzetter! Al moet ik tien jaar over iets doen, ik ga gestaag verder in alle rust en bijna verdekt opgesteld haha. Omdat ik voel van binnen dat dit de bedoeling is en dus eens werkelijkheid gaat worden. En dat is nou èèn van de voordelen van hoogsensitief zijn. Je hebt een intens diep gevoelsleven en je bent ongelofelijk intuïtief. Je voelsprieten reiken ver. Weet je trouwens dat hoogsensitiviteit nu ook bewezen is? Professor Dr. Elke van Hoof heeft hier uitgebreid onderzoek naar gedaan. Uit het onderzoek komt onder andere naar voren dat hoogsensitieve mensen anders denken. Er ontbreekt een filter in de informatieverwerking waardoor alle prikkels binnenkomen en hierdoor is er sneller kans op overprikkeling. In scans is ook te zien dat de verwerking van deze prikkels anders verloopt dan iemand die niet hoogsensitief is. Super interessant! Als je dit uitgebreide onderzoek wilt lezen, hieronder heb ik een pdf bestand van het onderzoek voor je neergezet. Veel leesplezier en onthou: hoogsensitief zijn is een cadeautje, ook al voelt het soms niet zo. Volgende keer meer hierover....

 

Van Hoof Hsp
PDF – 1.7 MB 115 downloads

druk op de link om het interview te downloaden

Positieve eigenschappen van hoogsensitiviteit

Lieve lezers,

Dit keer een blog over de mooie kanten van hoogsensitiviteit. Zoals ik in de vorige blog al benoemde zou je je gevoeligheid ook als een cadeautje kunnen ervaren. En waarom dan wel zal je vast denken?  Nou, bijvoorbeeld omdat:

- je alles op een diep niveau ervaart waardoor je intens kunt genieten! 

- je graag op jezelf bent zonder je daarbij alleen te voelen

- je diep nadenkt over de dingen, je bent gewetensvol

- je durft te kijken naar jouw aandeel in t geheel

- je de ander heel goed aanvoelt en je een groot inlevingsvermogen hebt waardoor de ander zich gehoord voelt

- je geniet van de natuur en het contact met dieren

- je respect hebt voor alles wat leeft

- je een sterkte intuïtie hebt waardoor je goed aanvoelt wat wel of niet goed voor je is

- je zorgzaam bent en de ander graag helpt

- je vaak heel creatief bent en goed bent in het verzinnen van oplossingen

- je rechtvaardig bent en eerlijk

Allemaal mooie zuivere eigenschappen. We vergeten dit nog wel eens omdat we de neiging hebben de focus te leggen op dat wat niet goed gaat. Maar onthoud: waar je aandacht is daar is je energie en waar je energie is dat zal groeien! Dus hoe meer je de focus houdt op wat niet lekker loopt hoe meer je daarvan krijgt. Dit heeft alles te maken met hoe je denkt maar daarover meer de volgende keer. Voor nu, geniet van de mooie kanten van het hoogsensitief zijn!

Lieve groet, Petra