Blog

Ho'oponopono

Ehh Ho'oponopono?
In mijn vorige blog heb ik het over affirmaties gehad en wat ze voor je kunnen betekenen. In deze blog wil ik graag met je delen dat er nog veel meer mooie methodes zijn die je kunnen ondersteunen in je proces van zelf heling. Zoals bijvoorbeeld Ho'oponopono. Dit is een oude Hawaiiaanse healingsmethode van verzoening en vergeving. Volgens de oude Hawaiiaans traditie van Ho'oponopono komen al onze problemen voort uit gevoelens en gedachten die gevormd zijn door negatieve herinneringen en ervaringen uit ons verleden en dat van onze voorouders. Door Ho'oponopono toe te passen kun je deze pijnlijke gedachten en gevoelens loslaten. Ho'oponopono bekent:dingen goed maken. Het gaat ervan uit dat alles wat in je buitenwereld is, ook in jou zelf aanwezig is. Wanneer je dus bijvoorbeeld  boos, geïrriteerd of verdrietig bent door wat iemand doet, zegt of juist niet zegt, kun je naar binnen keren en kijken welke gevoelens je daarover in jezelf vindt.

Vervolgens pas je Ho'oponopono toe op deze gevoelens zodat ze gezuiverd kunnen worden. Wanneer deze gevoelens geheeld zijn, zal de persoon die ze in eerste instantie bij jou triggerde, automatisch mee veranderen. Je herprogrammeert met deze methode je innerlijke programmering, zodat je terug keert naar je natuurlijke staat van onvoorwaardelijke Liefde. In je Kern ben jij LIEFDE

Hoe pas je deze methode toe?
Er worden vier zinnen gebruikt die je opnoemt. Deze zijn:
Ik hou van je, het spijt me, vergeef me en dank je

  • Ik hou van je, want ik weet dat ik een deel van het goddelijke ben en daarom perfect.
  • Het spijt me dat ik dit probleem in mijn leven heb opgeroepen, waar ik zelf 100% verantwoordelijk voor ben.
  • Vergeef me, ik vraag vergeving voor mezelf en ik laat het los.
  • Dank u dat dit probleem zich heeft gemanifesteerd in mijn leven, zodat ik nog een kans krijg het op te lossen.
  • Dank u dat dit probleem is opgelost.
    Herhaal de kernwoorden steeds weer, zo lang als goed voelt voor je.

Ik hoop dat deze methode wat voor je kan doen! Het heeft mij in ieder geval veel geholpen bij het loslaten van gevoelens zo als boosheid, verdriet en schuldgevoelens.

Hier onder een link met een mooie meditatie waarbij je je specifiek op je innerlijk kind richt en ho'oponopono gebruikt voor heling van dit kind.

https://youtu.be/KpyRAwoEme0

Of deze, heerlijk om te gebruiken als je gaat slapen of bij meditatie
https://youtu.be/oFznZWoEGSI

Hartegroet, Petra❤️

 

Affirmaties

In mijn vorige blog heb ik beschreven dat je als hoogsensitief persoon de neiging hebt in je hoofd te gaan zitten als situaties heel spannend worden. En dat je daardoor jezelf kunt verliezen in allerlei gedachten en het contact met je intuïtie kwijt kunt raakt. Als hierbij je gedachten veelal negatief zijn is het lastig een gelukkig mens te zijn. Een van de tools om je negatieve gedachten te kunnen aanpakken is affirmaties. Ik heb in mijn leven veel gebruik gemaakt van affirmaties en nog steeds gebruik ik ze om mijzelf positief te bevestigen. Het heeft mij veel goeds gebracht!
Wat zijn affirmaties? Affirmaties zijn korte positieve zinnetjes die je tegen jezelf zegt. Deze zinnetjes zorgen ervoor dat negatieve overtuigingen veranderen in een positieve mindset. In het verleden heb je dingen geloofd, er overtuigingen van gemaakt en deze steeds gaan herhalen voor jezelf. Eigenlijk zijn dit omgekeerde affirmaties! Door er positieve zinnetjes tegenover te zetten ben je jezelf aan het deprogrammeren. Elke keer als je merkt dat je een ondermijnde gedachte denkt over jezelf zet er dan een positieve gedachten voor in de plaats. Ik zal een paar voorbeelden opnoemen:
Wat ben ik stom                   Ik ben goed zoals ik ben
Ik kan niets goed doen        Ik doe mijn best!
ik kan dit niet                         Ik ga dit gewoon doen!
Ik doe er niet toe                   Ik ben waardevol
Deze zijn natuurlijk niet vaststaand. Je bedenkt altijd de affirmaties die het beste bij jou passen! Ik heb zelf heel veel gebruik gemaakt van deze affirmatie: Ik houd van mezelf, waardeer mezelf en ben goed zoals ik ben!
Als affirmeren nieuw voor je is zal het misschien in het begin wat raar aanvoelen. Want je voelt je toch zo? Maar ga het maar eens een aantal maanden toepassen en ervaar wat het met je doet. Je bent bezig je focus te verleggen en een nieuwe realiteit voor jezelf te scheppen! Want wat je denkt dat ben je!
Als je het lastig vind negatieve gedachten over jezelf op te sporen en om te zetten naar positieve affirmaties dan wil je ik daar graag bij helpen!  Samen gaan we je negatieve overtuigingen ont-dekken en er de affirmaties bij zoeken die voor jou kloppen voelen. Tot gauw!

Hartegroet, Petra

Gedachten en hoogsensitiviteit

Gedachten zijn krachten. Wat je denk dat ben je en wat je aandacht geeft groeit. Zomaar een paar quotes. En ze zijn veelzeggend. Wij hebben heel veel gedachten op een dag. Volgens de geleerden wel 40:000 tot 60:000! Per uur zijn er dat zo'n 3.000 en per minuut zo'n 50. Ongelooflijk he! Moet je je voorstellen als deze gedachten hoofdzakelijk negatief zijn...of als ze hoofdzakelijk positief zijn! Door steeds maar herhalende gedachten schep je in feite wat er om je heen gebeurd. Want de manier waarop je denkt zal je reacties beïnvloeden en daardoor loop je misschien wel situaties en kansen mis. Bijvoorbeeld, als jij denk dat je bepaalde dingen toch niet kunt, zul je ze ook niet uitproberen en dan krijg je dat wat je altijd al had. Vaak hebben gedachten patronen te maken met je verleden. Van 0 t/m 7 jaar sta je helemaal open voor alles om je heen. Je leert door middel van je omgeving hoe met de dingen om te gaan. Je zuigt alle info op en van daaruit ontstaan er vaste gedachten patronen die bestaan uit overtuigingen en aannames. Deze worden de basis van waaruit je leeft! Het zijn ingesleten patronen en uiteindelijk onbewust geworden. Als hoogsensitief persoon heb je de neiging, om als dingen te heftig worden, je naar je hoofd te verplaatsen en van daaruit te gaan leven. Mijn ervaring is dat ik hierdoor uit mijn eigen kracht raakte en het contact met mijn intuïtie kwijtraakte. Als je dit herkent is het dus zaak om te gaan observeren waaruit je gedachten bestaan. Vermijd je bijvoorbeeld bepaalde situaties kijk dan wat je gedachten erbij zijn. Onderzoek waarom dit zo is en of het een overtuiging of aanname uit je verleden is wat opspeelt. Verander de gedachten door er een positieve tegen over te plaatsen. Wat je zo doet is je brein herprogrammeren. Je overschrijft hem met een positief programma! Soms is het nodig hierbij gecoacht te worden. Zodat je tools meekrijgt om je in dit proces te ondersteunen. En dat kan natuurlijk prima bij een hsp coach! Volgende keer leg ik je uit wat ik zou kunnen betekenen voor jou in dit proces. Of kijk bij begeleiding voor meer informatie. Contact met mij opnemen mag natuurlijk ook! Tot de volgende keer!

Lieve groet, Petra

 

Positieve eigenschappen van hoogsensitiviteit

Lieve lezers,

Dit keer een blog over de mooie kanten van hoogsensitiviteit. Zoals ik in de vorige blog al benoemde zou je je gevoeligheid ook als een cadeautje kunnen ervaren. En waarom dan wel zal je denken?  Nou, bijvoorbeeld omdat:

- je alles op een diep niveau ervaart waardoor je intens kunt genieten! 

- je graag op jezelf bent zonder je daarbij alleen te voelen

- je diep nadenkt over de dingen, je bent gewetensvol

- je durft te kijken naar jouw aandeel in t geheel

- je de ander heel goed aanvoelt en je een groot inlevingsvermogen hebt waardoor de ander zich gehoord voelt

- je geniet van de natuur en het contact met dieren

- je respect hebt voor alles wat leeft

- je een sterkte intuïtie hebt waardoor je goed aanvoelt wat wel of niet goed voor je is

- je zorgzaam bent en de ander graag helpt

- je vaak heel creatief bent en goed bent in het verzinnen van oplossingen

- je rechtvaardig bent en eerlijk

Allemaal mooie zuivere eigenschappen. We vergeten dit nog wel eens omdat we de neiging hebben de focus te leggen op dat wat niet goed gaat. Maar onthoud: waar je aandacht is daar is je energie en waar je energie is dat zal groeien! Dus hoe meer je de focus houdt op wat niet lekker loopt hoe meer je daarvan krijgt. Dit heeft alles te maken met hoe je denkt maar daarover meer de volgende keer. Voor nu, geniet van de mooie kanten van het hoogsensitief zijn!

Hartegroet, Petra         

 

Ja, mijn praktijk is van start gegaan!

1 januari 2020... Eindelijk was het dan zo ver! Op deze datum ben ik gestart met mijn eigen praktijk! Hoe lang wilde ik dit al? Zoooo lang! Zo lang hiernaar toe gewerkt. Ik ben HSPer en een doorzetter! Al moet ik tien jaar over iets doen, ik ga gestaag verder in alle rust en bijna verdekt opgesteld haha. Omdat ik voel van binnen dat dit de bedoeling is en dus eens werkelijkheid gaat worden. En dat is nou èèn van de voordelen van hoogsensitief zijn. Je hebt een intens diep gevoelsleven en je bent ongelofelijk intuïtief. Je voelsprieten reiken ver. Weet je trouwens dat hoogsensitiviteit nu ook bewezen is? Professor Dr. Elke van Hoof heeft hier uitgebreid onderzoek naar gedaan. Uit het onderzoek komt onder andere naar voren dat hoogsensitieve mensen anders denken. Er ontbreekt een filter in de informatieverwerking waardoor alle prikkels binnenkomen en hierdoor is er sneller kans op overprikkeling. In scans is ook te zien dat de verwerking van deze prikkels anders verloopt dan iemand die niet hoogsensitief is. Super interessant! Als je dit uitgebreide onderzoek wilt lezen, hieronder heb ik een pdf bestand van het onderzoek voor je neergezet. Veel leesplezier en onthou: hoogsensitief zijn is een cadeautje, ook al voelt het soms niet zo. Volgende keer meer hierover....

 

Van Hoof Hsp
PDF – 1,7 MB 823 downloads