Bachbloesem remedies

Wat zijn Bachbloesem remedies?

Bachbloesem remedies zijn tincturen, gemaakt van allerlei bloemen en struiken en worden ingezet om negatieve gemoedstoestanden te doorbreken. Deze gemoedstoestanden kunnen bijvoorbeeld angst, onzekerheid, boosheid, verdriet, depressie, jaloezie of faalangst zijn. De remedies kunnen zowel voor volwassenen als voor kinderen een goede ondersteuning bieden en het is een veilige en natuurlijke manier om jou en/of je kind te ondersteunen bij dat wat je graag zou willen doorbreken.

Het ontstaan van de Bachbloesem remedies

Edward Bach was een Engelse arts en homeopaat en is van 1928 tot en met 1936 bezig geweest om deze tincturen te ontwikkelen. Hij schreef hierover de volgende boeken: "Bevrijd uzelf" en "Genees uzelf". Dr. Bach ging er vanuit dat ziekte vooral een materiële gevolg is van disharmonische psychische gevoelstoestanden en van daaruit stelde hij deze remedies samen.
De Bachbloesem remedies bestaan uit 38 remedies en 1 rescue remedie. In de rescue remedie zitten 5 tincturen die er samen voor zorgen dat je weer rustig en kalm wordt als je paniek of stress ervaart.

Bachbloesem remedies voor kinderen

Specifiek noem ik hier nog even het gebruik van deze remedies voor kinderen. Kinderen staan nog helemaal open en vullen niet in of iets wel of niet zou kunnen werken. Daarom kunnen de Bachbloesem heel goed voor kinderen ingezet worden. Ze helpen je kind lastige gemoedstoestanden zoals bijvoorbeeld somberheid, geen concentratie hebben, snel boos worden, zorgelijk en/of faalangstig zijn te doorbreken. Een voorbeeld van het doorbreken van een gemoedstoestand zou kunnen zijn: je kind denkt vaak:: "het gaat toch niet lukken". Door het innemen van de bloesem Lariks wordt deze gedachte doorbroken en zal het gaan denken: "ik doe het gewoon"!

Consulten

De Bachbloesem remedies kunnen in een persoonlijk of telefonisch consult op maat worden samengesteld. Een persoonlijk consult zal ongeveer een half uur duren en daarna krijg je meteen een flesje met de voor jou en/of je kind  samengestelde Bachbloesem remedies mee naar huis.
Een telefonisch consult is natuurlijk ook mogelijk en zeker handig in deze tijd. Dit consult zal ongeveer een half uur in beslag nemen. Hierna stuur ik je het flesje op met de voor jou en/of je kind samengestelde remedies. Na een week of vier hebben we een nagesprek. Hierin hoor ik graag van je hoe het gaat en kijken we of er nog aanvulling nodig is.
Voor de tarieven kijk op: Cursussen en Tarieven

♥️